Twee mogelijkheden om te verwijderen:

  • Mogelijkheid 1: Verwijderen op iPhone of iPad,
  • Mogelijkheid 2: Verwijderen op computer,

 

Mogelijkheid 1: verwijderen Apple ID op de iPhone of iPad 

Voordat wij een reparatie kunnen aanmelden bij de reparateur, dient eerst het Apple ID van het toestel gehaald te worden. In deze instructie wordt uitgelegd hoe je dat doe op het toestel zelf.

 

Stap 1: Ga naar Apple ID

Ga op je toestel naar de app “Instellingen” en dan zie je daar bovenaan oud naam staan die bij je Apple ID hoort. Klik daar op.

Stap 2: Klik in het nieuwe scherm op “iCloud”

 

Stap 3: Zoek in de lijst naar “Zoek mijn iPhone” en klik daarop 

 

Stap 4: Zet “Zoek mijn iPhone” uit

Zet het schuifje achter “Zoek mijn iPhone” naar links zodat het niet meer groen is.

 

Stap 5: vul wachtwoord in ter bevestiging

Je krijgt een venster in beeld waarin wordt gevraagd om het wachtwoord van het Apple ID op te geven. Vul dat in en schakel het vervolgens uit. Als dat is gelukt dan is het Apple ID van je toestel en kunnen wij het gaan aanmelden bij de reparateur.

 

Mogelijkheid 2: verwijderen Apple ID op een computer

Het verwijderen van “zoek mijn iPhone” via de webbrowser op een computer als het toestel zelf niet meer aan kan. Zorg dan ook dat het toestel uit is. Ga naar iCloud.com en log in met de Apple ID dat ook op het toestel staat.

 

Stap 1: Log in op iCloud.com

Stap 2: Ga naar “Zoek mijn iPhone”

Na het inloggen kan het zijn dat er wordt gevraagd om een 6 cijferige code. Deze code hoef je niet in te vullen. Verschijnt niet het venster waar om de code wordt gevraagd, ga dan naar stap 3. Onder het veld waar de code ingevuld kan worden staat een knop om direct naar “zoek mijn iPhone” te gaan zonder het invullen van de 6 cijferige code. klik daarop en ga naar stap 4.

Stap 3: kies voor “Zoek mijn iPhone”

Stap 4: Selecteer jouw apparaat

In het browservenster wordt een landkaart geladen met boven in het scherm een knop “Alle apparaten”, klik daarop en selecteer het apparaat waar je het Apple ID van wilt verwijderen. Dat kan alleen bij een apparaat dat offline in de lijst staat.

Stap 5: koppel apparaat los

Je kunt het gekozen apparaat loskoppen van het Apple ID door op “Verwijder uit account” te klikken.

Stap 6: verwijder iPhone

Daarna verschijnt de melding of je het apparaat wilt verwijderen. Klik op “Verwijder”.

Als laatste kan je nakijken of het is gelukt daar opnieuw in de lijst te kijken met alle apparaten. Als het toestel er niet meer tussen staat dan is het gelukt en is “Zoek mijn iPhone” uitgezet en kunnen wij het toestel innemen ter reparatie.